Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelGüncel

Türkiye İlaç Sanayi Derneği’nde Yönetim Değişikliği

Ülkemiz ilaç sanayiinin, en köklü sektörel organizasyonu olan Türkiye İlaç Sanayi Derneği’nde (TİSD) gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısı ile yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri belirlendi. Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Türkiye İlaç Sanayi Derneği’nin (TİSD) 2020 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul’da TİSD’in yeni dönem yönetimi belirlendi. Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy, Dernek Yönetim Kurulu Başkanlığına, Santa Farma İlaç İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Aptullah Anbarcı başkan yardımcılığına seçildi. Nobel İlaç Kurumsal İlişkiler Direktörü Dr. Sami Türkoğlu dernek genel sekreterliğine, Ecz. Dilek Durmaz Göleli, dernek genel sekreter yardımcılığına atandı. 35 yılı aşkın bir süredir yönetim kurulu başkanlığını yürüten Ecz. Cengiz Celayir, TISD Onursal Başkanı olarak yönetim kuruluna değerli katkıları ile destek olmaya devam edecek.

Yeni dönemde TİSD Yönetim Kurulu, İskender Pısak (İmuneks Farma), Serkan Sepetçi (Abbott), Dr. Numan Balki (Ulkar Kimya), Levent Selamoğlu (Pharmactive İlaç), Zafer Toksöz (Arven İlaç), Murat Sancak (Maxicells İlaç), Sami Kiresepi (Palmer İlaç), Zeynep Atabay (Atabay İlaç), Özgür Özdinç (Angelini İlaç) isimlerinden oluşuyor. TİSD Denetleme Kurulu üyeleri ise Namık Badal (Fresenius İlaç),Ünsal Hekiman (Pharmavision İlaç) ve Ümit Yıldırım (Arimed İlaç) olarak belirlendi.

TİSD Genel Kurulu’nda ayrıca, derneğin önceki yıllara ait faaliyetleri değerlendirilerek, 2020 yılına dair öncelikler görüşüldü. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Hasan Ulusoy, sektörün en köklü çatı kuruluşu olan TİSD’in hedefinin Türkiye’de ilaç üretim sanayiinin gelişmesi, ilerlemesi için faaliyet göstermek ve ilaçta dışa bağımlılığın azaltılması yolunda çalışmak olduğunu söyledi. Ulusoy, “Devletimizin ‘İlaçta Dışa Bağımlılığın Azaltılması’ vizyonu ile tam bir fikir ve amaç birliği içerisindeyiz. Stratejik alan olarak kabul edilen ilaçta, yerli üretimin önemi tartışılmaz. 2023 Vizyonu ve 10. ve 11. Kalkınma Planı gibi resmi belgelerde de yer verildiği şekilde, bu sahada dışa bağımlılığı azaltmamız lazım. Çok değerli bulduğumuz bu tespit ve hedef doğrultusunda yıllardır yaptığımız katkıyı TİSD olarak sürdürmek azmindeyiz. Hem ülkemizde üretim kabiliyeti ve kapasitesi olduğu halde ithal edilen hem de yüksek teknoloji gerektiren ürünlerde yerli üretim olmazsa olmaz bir gerekliliktir. TİSD paydaşlarının değerli katkılarıyla, ülkemizde sürdürülebilir bir ilaç politikası ve ilaca erişimde etkin çözümler bulunması için gerçekleştirilecek tüm çalışmalarda, birlikte hareket edeceğiz. Hedeflerimizi ve ülkeye sağlayacağımız katma değeri ortaya koymak için çalışacağız” dedi.

Ulusoy, yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek, TİSD’in ülkemizin sağlık politikasına ve ekonomisine artan şekilde katkıda bulunmaya devam edeceğine inancının sonsuz olduğunu ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu