Salgın günlerinin gözdesi: Ev ekmeği

0

Karantina sürecinde kişilerin en çok ilgi gösterdiği etkinliklerden birisi de evde ekmek yapmak. 

Tamamen doğal, sağlıklı ve güvenilir gıdaları tüketmenin bir hayli önemli olmaya başladığı şu günlerde evde ekmek yapımı konusu gündemde. Evinizde kendi malzemelerinizle güvenli bir tarif deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

1,5 yemek kaşığı kuru maya

1/3 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

3 su bardağı un

Yapılışı:

Su, şeker ve mayayı bir kabın içine aktarın ve bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Ardından içine tuzu ve unu azar azar ilave ederek karıştırın. Yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra hafif un serpilmiş bir başka kabın içine ekmek hamurunu aktarın.

Üzerini streç film ile hava almayacak şekilde örtün. Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Hamurun iki katına çıktığını göreceksiniz. Bu aşamada hamurunuzu hafif un serpilmiş tezgaha alın, 1 dakika kadar yeniden yoğurun. Şekil verin ve pişirme kabının içine aktarın. Üzerini kapatarak kabın içinde 30-40 dakika daha mayalanmaya bırakın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Pişirmeden önce ekmeğin üzerini suyla hafifçe ıslatın. Pişirdikten sonra çıkarın, oda sıcaklığında soğutun ve afiyetle tüketin.